Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η είδηση του ναυαγίου του Τιτανικού είχε προκαλέσει σοκ και συγκίνηση σε όλο τον κόσμο. Δείτε τι έγραψαν τα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων της εποχής


Το NEWS 247 σας παρουσιάζει τα πρωτοσέλιδα της 16ης Απριλίου, μια μέρα μετά αφού η τραγωδία είχε ολοκληρωθεί και ο Τιτανικός είχε βουλιάξει παίρνοντας μαζί του εκατοντάδες ψυχές.
Το πρωτοσέλιδο της "Evening Sun" είναι από τις 15 Απριλίου, λίγο μετά την πρόσκρουση του πλοίου στο παγόβουνο, κάτι που είναι ολοφάνερο από τον τρομακτικά άστοχο τίτλο. Η εφημερίδα έγραψε ότι όλοι οι επιβαίνοντες... διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη στεριά!
"Ο Τιτανικός βούλιαξε τέσσερις ώρες, μετά την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο. 866 σώθηκαν από το "Carpathia", περίπου 1250 έχασαν τη ζωή τους" γράφουν οι "New York Times", που κάνουν αναφορά και στις διασημότητες που επέβαιναν στο πλοίο.
"Ο Τιτανικός βούλιαξε, παίρνοντας μαζί του 1.200 άτομα. 866 γυναίκες και παιδιά διασώθηκαν" είναι ο τίτλος της "Baltimore American", η οποία αναφέρει ακόμα ότι το μεγαλύτερο πλοίο χτύπησε σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι και δημοσιεύει και μια λίστα με τα ονόματα των διασωθέντων.
"O Τιτανικός βούλιαξε, 1500 άνθρωποι πέθαναν" γράφει η "Boston Daily Globe", που αναφέρει ακόμα ότι το Carpathia, περισυνέλεξε 675 άτομα και οι επιζώντες είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά. Στην πρώτη σελίδα έχει φωτογραφία του πλοίου, αλλά και του καπετάνιου.
Απίστευτη ήταν η γκάφα της εφημερίδας "Evening Sun", η οποία στις 15 Απριλίου, δημοσίευσε επίσης τη φωτογραφία του πλοίου και του καπετάνιου, αλλά με τον τίτλο: "Όλοι οι επιβάτες του Τιτανικού είναι ασφαλείς. Μεταφέρθηκαν με σωστικές λέμβους στη στεριά"!
Στο ίδιο λάθος υπέπεσε και η "London Daily Mail", η οποία στις 16 Απριλίου έγραφε: "Ο Τιτανικός βούλιαξε, αλλά δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες".
"1500 ζωές χάθηκαν, όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε" είναι ο τίτλος των "Los Angeles Times", που σημειώνουν ότι διασώθηκαν μόλις 675 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.
"Ο Τιτανικός βουλιάζει" γράφει στο πρωτοσέλιδό της η "London Herald", που κάνει λόγο για πολλές ανθρώπινες απώλειες, κατά τη σύγκρουση του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου με παγόβουνο.
"1500 με 1800 νεκροί" τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο της"New York Amerikan", που στον υπέρτιτλό της αναφέρεται στην απώλεια του επιχειρηματία, J.J. Astor, του πιο πλούσιου επιβάτη του τιτανικού, ο οποίος δεν κατάφερε να γλυτώσει.
"Ο Τιτανικός βούλιαξε με 1800 επιβαίνοντες. Μόνο 675, κυρίως γυναίκες και παιδιά σώθηκαν", αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η "New York Herald", δημοσιεύοντας φωτογραφία του πλοίου, αλλά και των διασημοτήτων που επέβαιναν σε αυτό και δεν κατάφεραν να γλυτώσουν.
"Πάνω από 1500 απώλειες, στο ναυάγιο του μεγάλου Τιτανικού" γράφει η "New York Tribune", αναφέροντας ότι μόλις 675 γυναίκες και παιδιά διασώθηκαν.
"Ο Νέος Τιτανικός βούλιαξε" γράφει η "Peoria Herald", χαρακτηρίζοντας το ναυάγιο ως το χειρότερο της ιστορίας και σημειώνοντας ότι η θάλασσα έγινε υγρός τάφος για 1800 ανθρώπους.
Στο ναυάγιο αναφέρθηκε και η εφημερίδα της Αργεντινής "La Prensa". "Μια μεγάλη ναυτική καταστροφή. Το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο, συγκρούστηκε με παγόβουνο. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Υπάρχουν αναφορές για μόλις 675 διασωθέντες.
"O Τιτανικός είχε πιάσει ανώτατη ταχύτητα όταν συγκρούστηκε με το παγόβουνο" αναφέρει η "St. Louis Post", προσθέτοντας ότι υπήρχαν βάρκες μόνο για το ένα τρίτο των επιβαινόντων.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι αναλυτικό, κάνοντας αναφορά στο προειδοποιητικό σήμα προς τη γέφυρα ("κάτι υπάρχει ακριβώς μπροστά μας), αλλά και στο γεγονός ότι αρχικά οι επιβάτες πίστεψαν ότι ο συναγερμός ήταν απλώς μια δοκιμή και δίσταζαν να φορέσουν σωσίβια.
"1302, πνίγηκαν ή αγνοούνται στο ναυάγιο του Τιτανικού" γράφει η "News Leader", έχοντας στο πρωτοσέλιδο φωτογραφία του Τιτανικού σε μαύρο φόντο.
"Ο Τιτανικός, το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο, βούλιαξε μετά από σύγκρουση με παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι" αναφέρουν οι "Times Dispatch". Η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της σημειώνει ακόμα ότι 1800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μεγαλύτερη ναυτική καταστροφή παγκοσμίως.
"Πάνω από 1500 άνθρωποι βούλιαξαν μαζί με το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο Τιτανικός" γράφει η"Virginian Pilot", που χαρακτηρίζει το ναυάγιο, ως τη μεγαλύτερη ναυτική καταστροφή στην ιστορία και σημειώνει ότι μέρος του πλοίου παρέμενε στην επιφάνεια τέσσερις ώρες μετά τη σύγκρουση.


http://news247.gr/eidiseis/afieromata/ta_prwtoselida_thn_epomenh_mera_toy_titanikou.1731376.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου