Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Το φάντασμα του καπετάνιου του “Τιτανικού”!!

Ζεύγος Βρετανών πουλάει ένα σπίτι στο Στάφορντσιρ, στο οποίο έμενε κάποτε ο καπετάνιος του “Τιτανικού” Έντουαρντ Τζον Σμιθ, εξαιτίας της παραφυσικής δραστηριότητας, την οποία υποπτεύονται ότι προκαλεί το φάντασμα του πλοιάρχου.


ΤΟ ΣΠΙΤΙ βρίσκεται στο Στοκ-ον-Τρεντ του Στάφορντσιρ, μια πόλη της Μεσοδυτικής Αγγλίας με πληθυσμό 240.000 κατοίκους, και ανήκει στον συγγραφέα Νηλ Μπόνερ και τη σύζυγό του Λουίζ, συνταξιούχο καθηγήτρια πανεπιστημίου. Η τιμή που το δίνουν είναι 95.000 ευρώ και σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και το φάντασμα του πλοιάρχου του Τιτανικού.
Όπως ανέφεραν οι Νηλ και Λουίζ Μπόνερ στη Daily Mail, το σπίτι μαστίζεται από παραφυσική δραστηριότητα, την οποία αποδίδουν στο φάντασμα του πλοιάρχου, ο οποίος έμενε εκεί όταν ήταν παιδί.
Ο Έντουαρντ Τζον Σμιθ γεννήθηκε στην Γουέλ Στρητ του Στοκ-ον-Τρεντ στις 27 Ιανουαρίου 1850, και έμεινε στο σπίτι αυτό έως την ηλικία των 13-14 ετών. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λίβερπουλ για να αρχίσει τη ναυτική του καριέρα.
Ο πλοίαρχος Σμιθ ήταν μεταξύ των 1.500 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις 15 Απριλίου 1912, όταν ο Τιτανικός συγκρούστηκε με παγόβουνο και βυθίστηκε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού,
Οι τωρινοί ιδιοκτήτες αγόρασαν το σπίτι το 2002 για 42.000 ευρώ, αψηφώντας τις φήμες που έλεγαν ότι αυτή η βικτωριανή κατοικία του 19 αιώνα ήταν στοιχειωμένη. Ένας όμως από τους πρόσφατους ενοικιαστές ανέφερε ότι είδε στην κρεβατοκάμαρα το φάντασμα του πλοιάρχου του μοιραίου πλοίου.
«Είχαμε νοικιάσει το σπίτι» λέει ο 64χρονος Νηλ Μπόνερ «σε κάποιον που μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι ήταν βέβαιος ότι είδε το φάντασμα του καπετάνιου στην κρεβατοκάμαρα. Ήταν και ο ίδιος ναυτικός και βρισκόταν στο κρεβάτι, όταν είδε τον πλοίαρχο να διασχίζει το δωμάτιο. Το φάντασμα δεν φορούσε ναυτική στολή ή κάτι παρόμοιο, αλλά ο ενοικιαστής ήταν βέβαιος ότι ήταν ο πλοίαρχος Σμιθ».
Ένας άλλος ενοικιαστής στον Νηλ Μπόνερ «ένιωσε να τον διαπερνά μια παγωνιά, σχεδόν σαν να προερχόταν από κάποιο παγόβουνο».
Πριν πέντε χρόνια συνέβη ένα άλλο γεγονός που θυμίζει την υδάτινη μοίρα του Τιτανικού.
«Είχαμε τότε ένα νεαρό ζευγάρι» λέει ο Νηλ Μπονέρ «που είχε στοιβάξει όλα τα πιάτα στο νεροχύτη μετά από ένα πάρτι, και έφυγε για το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας τις βρύσες ανοιχτές. Όταν επέστρεψαν τη Δευτέρα βρήκα την κουζίνα πλημμυρισμένη με νερά».
Και άλλοι όμως ενοικιαστές ανέφεραν κατά καιρούς την ύπαρξη ανεξήγητων θορύβων και πράγματα να χτυπάνε μέσα στη νύχτα. Παρ’ όλα αυτά, τα φαινόμενα δεν έγιναν αιτία να φύγει κανείς από το σπίτι.
Τώρα που κλείνουν 100 χρόνια από το ναυάγιο, οι ιδιοκτήτες που ζουν στο κοντινό Μπάσγουιτς αποφάσισαν να το πουλήσουν, εκμεταλλευόμενοι την επέτειο.
Η 60χρονη Λουίζ Μπόνερ διευκρινίζει ότι το σπίτι χτίστηκε στις αρχές του 19 αιώνα και ότι στη γωνία του ισογείου η μητέρα του πλοιάρχου Σμιθ είχε ανοίξει παντοπωλείο.
«Είναι απλά ένα ταπεινό σπίτι της εργατικής τάξης».
«Θα μας λείψει» προσθέτει. «Αλλά όσοι ενδιαφέρονται για την ιστορία του πλοίου θα εκτιμήσουν την ιστορία του».
Ο Τιτανικός απέπλευσε από το Σαουθάμπτον στις 10 Απριλίου 1912 για το παρθενικό ταξίδι του στη Νέα Υόρκη (φωτο κάτω). Από τους 1.800 επιβαίνοντες σώθηκαν μόνο 675.

http://www.youmagazine.gr/wordpress/2012/04/haunting-house/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου