Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ο Τιτανικός έγινε 8-bit

Ο Τιτανικός έγινε 8-bit Χρήστος Τσαπακίδης

Μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες όλων των εποχών μετατράπηκε από το CineFix σε οχτάμπιτο video-gameΤο CineFix είναι ένα κανάλι στο YouTube που έχει παρουσία και σε άλλα social media - αλλά περιέργως όχι δική του ιστοσελίδα.
Όπως αναφέρεται στο προφίλ του, αποτελείται από κινηματογραφιστές, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και animators και στόχος του είναι να ψυχαγωγεί, να πληροφορεί και να εμπνέει, παρέχοντας πρωτότυπο περιεχόμενο, συνεντεύξεις με νέους, αλλά και καθιερωμένους κινηματογραφιστές και ηθοποιούς, καθώς και κριτικές ταινιών.




Σε λιγότερο ξύλινο λόγο, το CineFix τα σπάει, γιατί μεταξύ άλλων είχε την καταπληκτική έμπνευση να αρχίσει να μετατρέπει αξέχαστα έργα της έβδομης τέχνης (αλλά και της μικρής οθόνης) σε ιστορίες οχτάμπιτων video-games. Υπό την playlist με τίτλο 8-bit Cinema μπορεί να δει κανείς ταινίες, όπως το “The fast and the furious”, το «Η σιωπή των αμνών», το “Seven”, το «Χόμπιτ» και τη «Λάμψη» του Κιούμπρικ.

Τελευταία προσθήκη στην playlist είναι η ταινία «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον, μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και οσκαρικές επιτυχίες όλων των εποχών με πρωταγωνιστές τον πιτσιρικά τότε Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ. Το τετράλεπτης διάρκειας βιντεάκι μας παρουσιάζει συμπυκνωμένα πώς εξελίχθηκε το τραγικό love story μεταξύ του φτωχού Τζακ και της πλούσιας Ρόουζ: πώς ο πρώτος κέρδισε το εισιτήριό του για το υπερωκεάνιο, πώς γνωρίστηκαν οι δυο τους και πώς κατέληξε η Ρόουζ σε μία σανίδα που χωρούσε και τους δύο και ο Τζακ στον πάτο του Ατλαντικού. Δεν λείπει η σκηνή με την ατάκα «Είμαι ο βασιλιάς του κόσμου», αλλά και αυτή που ο Τζακ ζωγραφίζει γυμνή τη Ρόουζ και μετά καταλήγουν να… ε, ξέρεις.
δείτε βιντεο στο  http://www.protothema.gr/city-stories/article/469043/o-titanikos-egine-8-bit/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου