Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τιτανικός :τα ερωτήματα και οι θεωρίες που προκύπτουν

10 Απριλίου 1912
Ξεκινάει για το πρώτο του ταξίδι το διασημότερο πλοίο εκείνης της εποχής . Κόσμος έχει μαζευτεί στο λιμάνι να δει το πολυτελέστατο πλοίο Τιτανικός που ακούγεται από πολλούς είχε χαρακτηριστεί το "αβύθιστο" πλοίο.



..
..
..
14 Απριλίου
Αργά το βράδυ προσκούει σε ένα παγόβουνο ... Το πλοίο αρχίζει και γεμίζει νερά .
Μετά από λίγο αρχίζει ένας δύσκολος αγώνας επιβίωσης .Έτσι κάποιοι μπήκαν στις βάρκες . Δυστυχώς όμως πρόλαβαν να μπούν ελάχιστοι σε σχέση με το σύνολο των επιβατών .

15 Απριλίου
Μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Απριλίου δηλαδή στις 15 Απριλίου βυθίστηκε ο Τιτανικός με απώλεια 1500 ψυχών . Από τότε έχει μείνει αμείωτο το ενδιαφέρον και έτσι έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα .Τι ακριβώς έγινε εκείνη την νύχτα της βύθισης ; Τι θα έκανε ο καθένας από εμάς έαν βρισκόταν στην θέση εκείνων των επιβατών ; Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που οδήγησε τον Τιτανικό στην βύθιση;Μπήκαν στις βάρκες μόνο επιβάτες συγκεκριμένης κατηγορίας ή όσοι έπρεπε ;;
Και πολλά ακόμα ερωτήματα που θα συνεχίσουν να απασχολούν τον κόσμο μας για πολύ καιρό ακόμα. Απόδειξη είναι και οι θεωρίες και τα ερωτήματα που δημιουργούνται ακόμα και τώρα όπως το ερώτημα τελικά ένα κλειδί θα μπορούσε να αποτρέψει την βύθιση του Τιτανικού.

Από Μ. ΜΑΡΊΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου